Credință și artă: una dă naștere alteia într-o parohie mică, în cartierul Colentina din București. Sfântul Augustin spunea că acela care cântă să roagă de două ori. Dar cel care dansează? Iar unde oamenii sunt uniți în credință, tot ceea ce fac este spre mărirea lui Dumnezeu.
„Când cineva este trist nu poate dansa. În general, copiii au un mare dar: sunt veseli. Și de aceea, când sunt mici, ei dansează și își exprimă bucuria din suflet.”
Papa Francisc
În 1932, o familie catolică înstărită a ctitorit biserica Sfântul Anton, în stilul Art Déco, reprezetativ pentru arhitectura interbelică bucureșteană. Biserica a fost ridicată pe locul unui fost conac al familiei Gherassy, pentru grija spirituală și pastorală a credincioșilor catolici situați în cartierul Colentina din București și împrejurimi: Obor, Tei, Andronache. Basorelieful monumental de pe fațada bisericii, reprezentându-l pe Sfântul Anton de Padova, a fost realizat de sculptorul Iosif Fekete în anul 1936. Deoarece clădirea era afectată structural, în 2009 a început procesul reconstrucției unui nou locaș, consacrat în 2012, care a păstrat turnul original.
Este un loc în care oamenii se întâlnesc nu doar pentru viața de credință, ci și pentru a le da copiilor prilejul de a-și dezvolta pe deplin talentele, pentru a primi educația de care au nevoie. Parohia sprijină clubul de dans pentru copii, unde se învață balet, dansuri moderne și dansuri populare, și deopotrivă programele educaționale destinate copiilor din familiile nevoiașe.